THEMA: Dribbel is ziek


Op de eerste dag van de week wou Dribbel opeens niet meer uit zijn mandje komen. Wat was dat nu? 
Samen met de kleuters vroegen we aan Dribbel wat er met hem aan de hand was: "Wil je naar jouw mama of papa?" "Ben je nog een beetje moe?". De kleuters mochten zelf op zoek naar vragen die ze aan Dribbel konden stellen. Dit lukte al heel goed :-). Helaas was het antwoord telkens negatief. Wat is da nu?! Toen vertelde Dribbel dat hij opeens overal pijn had: aan zijn pootjes, zijn hoofd, zijn nek, zijn keel ...  Zou hij misschien koorts hebben? Hij had het inderdaad heel warm. Hoe konden we dat ontdekken? Samen met de kleuters gingen we op onze school op zoek naar een thermometer. Maar hoe zag die er ook alweer uit? We vonden heel wat dingen die volgens Dribbel misschien een thermometer konden zijn (een stoel, een stokje, een lamp, een pleister ...)

En inderdaad: net zoals heel wat kleuters kon ook Dribbel niet ontsnappen aan de griep.
We belden samen naar de dokter en vroegen of hij langs wilde komen. Daar was dokter Felix die Dribbel goed onderzocht met alle spullen uit zijn dokterstas. Helaas werd hij niet beter... We maakten zelf pilletjes en siroopjes maar niets bleek te werken...

Gelukkig is de mama van Mats een SUPERverpleegster die Dribbel wél beter kon maken! Joepieeee!!!! Dank je wel om langs te komen en Dribbel weer beter te maken! We kregen een voorschriftje mee en gingen naar de apotheek om pilletjes en siroop. Die moest hij 2x per dag innemen.

De tweede week was Dribbel weer helemaal genezen. Samen met de andere klaspoppen was hij de deugniet van de school. De juffen waren eventjes weg en zij deden dingen die eigenlijk niet mochten: Dribbel sprong van de glijbaan, Jules liep supersnel in de zaal en gleed uit over een bananenschil en de pop van de Jip en Jannekes nam een bal en ging er op gaan lopen. Ze konden alledrie niet meer stappen. Vliegensvlug belden we de ziekenwagen: die kwam de klaspoppen halen. Al snel viel het verdict: alledrie een gebroken been of pootje! Ter observatie moesten ze nog één nachtje blijven in het ziekenhuis waar ze genoten van een echte vipbehandeling. 

De foto's van het bezoek van de ziekenwagen kan je hier vinden.
De foto's van het bezoek van de 'superverpleegstermama' van Mats en het thema kan je bekijken door hier een kijkje te nemen.









Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!