KA, KA, KA.... KABOUTERCARNAVAL!


Gedurende onze laatste twee weekjes samen werkten we in de Dribbelklas rond - trommelgeroffel - carnaval in de klas. Hoe kon het ook anders!

We deden heel wat leuke dingen: we maakten een strikje, maakten clowntje Tiereliet wakker door het liedje te zingen en namen elke dag ook een kijkje in zijn  SUPERzware koffer. De kleuters konden die dragen, maar juf hmm... Die moest helaas nog wat spieren kweken. We ontdekten dat er in de koffer elke dag iets anders zat: de ene dag was het een clownsneus, de andere een gekke pruik, een clownsmasker ... Maar zijn gekke schoenen ontbraken! 

Daarnaast was clowntje Tiereliet ook verdrietig... Zijn neus was namelijk opeens verdwenen. Samen met de kleuters gingen we ernaar op zoek. We vonden ze gelukkig wel, maar wat nu? Die bleek helemaal geen kleurtje te hebben. We maakten ze daarna weer heel mooi rood. Daarnaast wilde juf de kleuters ook een rode neus geven. Helaas was enkel haar eigen neus rood. Hoe konden we dat nu oplossen? We 'neuze-neusden' erop los en gaven telkens een rode verfneus aan een extra kleuter door met ons neusje tegen een ander neusje te zitten. Vervolgens mochten we zelf aan de slag op ons blaadje: we mochten de clown zijn rode neus teruggeven door met onze eigen rode neus te stempelen. Wat vonden de kleuters dat plezant! (Wel moeilijk hoor!)

Daarnaast mochten we ook volop experimenteren met confetti en lijm. Het was een echte kliederboel, maar superleuk!

Tot slot sloten we het gekke thema uiteraard af met een heus carnavalsfeest! Wat was dat leuk! We showden met heel veel plezier onze outfits, aten popcorn, dansten erop lops, werden geschminkt en de gekke bekken konden uiteraard ook niet ontbreken.

Nogmaals een grote dank je wel aan de mama van Hanne die ons kwam helpen met haar prachtige grimecreacties! :-).

Wil je ook eens piepen naar al die prachtige outfitjes en gekke bekken? Klik dan hier om naar het carnavalsalbum te gaan.


Hierbij wil ik jullie allen nog eens bedanken: Het waren superfijne weken in de Dribbelklas dankzij jullie en de kleuters! Dank je wel voor het vertrouwen :-)!!! Een dikke zoen aan alle lieve Dribbeltjes!









Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!