THEMA: Wirrel, warrel... blaadjes!


De kleuters konden er de eerste dagen niet naast kijken: joepieeee, de herfst is weer in het land! Dribbel wist ons te vertellen dat het herfst is. Maar wat wil dat nu zeggen? Samen dachten we hier eens diep over na. We ontdekten dat we ons al een beetje dikker beginnen aan te kleden en dat het weer stilaan verandert. Maar wat gebeurt er nu met de bomen?!

Samen met Dribbel namen we een kijkje op de speelweide en vervolgens in het bos. Eerst leerden we over de boom en de herfstvruchten. Door al dat werken rond de bomen, droomde Dribbel opeens dat hij een boom was die kon wandelen. Wat vonden onze Dribbels dat gek! Toevallig kende onze Dribbel daar een liedje op. Samen met de kleuters dansten we net zoals wandelende bomen. We deden dit eens heel zachtjes zoals een kleine boom, deden dat eens zo hard als we konden zoals een reuzeboom en eens zoals een smalle, lange boom.

De tweede week kregen we elke dag een ander diertje op bezoek die zijn weg naar het bos kwijt was. Zo kwamen o

nder meer de vos, eekhoorn zonder staart, spin en de uil op bezoek. Elke dag moesten we een nieuwe opdracht zien te vervullen zodat de dieren hun weg naar het bos terugvonden. Zo moesten we van de spin op zoek naar zijn huisje dat hij kwijt was. Wim de spin dacht telkens dat hij zijn huisje had gevonden, maar niets was minder waar. Gelukkig wisten de Dribbeltjes dat een spin in een echt spinnenweb woont! 

Tot slot gingen we takken zoeken en bekijken in het bos. Wie vond een superlange tak? Wie vond eens een heel kleintje? We verzamelden een heleboel takken om die mee te nemen naar de klas en er onze eigen 'takkenboom' van te maken. De kleuters vonden het geweldig en Dribbel genoot natuurlijk mee :-)!

Zie jij hieronder waar Wim de spin zich bevindt?! Door op Wim de spin te klikken hieronder, kan je de foto's van het thema bekijken.










Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!