THEMA: 'Dribbel is bang voor Sint en Piet'


Hé, wie klopt daar kinderen.... Wie komt er binnenkort langs op 6 december? Deze vraag moest verrassend genoeg (of toch niet :-)) maar één keer gesteld worden. We konden uiteraard niet anders dan werken rond de Sint die helemaal uit het verre Spanje speciaal naar ons kwam om zijn verjaardag te vieren. Dit doet hij met heel wat cadeautjes! We hadden niet erg veel tijd, maar genoten toch met volle teugen van een weekje 'Sintpret'.

Op maandag kregen we van de Sint een brief met daarbij een hele grote zak van jute. Was dat nu écht de zak van Zwarte Piet?! Dribbel vond het heel erg spannend en wilde de brief snel lezen. Daarin stond dat we de kledij van Sint en Piet even mochten lenen tot ze weer naar Spanje vertrokken. Uiteraard moesten we er heeeeel zorgzaam mee omgaan. Dit konden de kleuters als de beste! Gelukkig maar ;-)!

Op maandagnamiddag ontdekten we dat er ook een Spiekpietje verstopt zat in onze klas. Maar wat doen Spiekpietjes nu eigenlijk? We luisterden naar zijn verhaal en gingen elke dag opnieuw op zoek naar de nieuwe verstopplaats van Spiekpietje. 

Op woensdag hadden de kleuters heel wat kriebeltjes in de buik. Vandaag kwam de Sint dan éindelijk langs bij ons op de school. Joepieeee! Helaas gleed hij van het dak waardoor hij zijn voet bezeerde. Met dank aan de ambulance, geraakte Hij gelukkig heelhuids op een brancard op onze school! We zongen voor hem ons eigen verjaardagslied en maakten speciaal voor de Sint een supermooie kroon. Wat was Sinterklaas blij :-)!

Op donderdagavond stonden we heel erg te popelen om onze schoen te zetten bij de schoorsteen. De kleuters waren heeeel erg benieuwd of Sinterklaas cadeautjes zou brengen. En jaaaawél hoor... Wellicht hadden we hele flinke Dribbeltjes want de Sint bracht heel wat nieuw en leuk speelgoed: een piratenboot, pony's om mee te spelen, magneetjes voor op ons magneetbord, grote strijkkralen, een pop en poppenkleertjes en zelfs een verkleedkleedje van Elza. De dag kon niet meer stuk!

Daarnaast deden we nog heel wat andere 
We maakten een mijter of zwartepietenmuts, experimenteerden met houtskool, verstopten ons in de zak van Zwarte Piet, leerden een versje, maakten Zwarte Pietjes van de kleuters ... Enzovoort!

Helaas moeten we nu alweer afscheid nemen van de Goedheilige Man.
Dank je wel, lieve Sint! Tot volgend jaar....!

Ben je benieuwd naar wat we allemaal uitspookten in de klas gedurende dit thema?! Neem gerust een kijkje in ons sintalbum door op onderstaande foto te klikken.
PS. Vergeet zeker niet om de foto's van het bezoek van de Sint via de Facebookpagina van school te bekijken.






Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!