THEMA: Dribbel kijkt uit naar Kerstmis


Samen met de Dribbeltjes werkten we gedurende twee weken rond Kerstmis.
Dribbel vond dat we zonder lichtjes en pakjes helemaal niet konden uitkijken naar dit gezellige feest. Daarom bracht hij een verrassing voor ons mee. Joepie!

Wat zat daar nu verstopt onder het deken? Een stok met allerlei takken?! Het was een kerstboom! We bekeken de 'nepkerstboom', maar gingen natuurlijk ook kijken naar een levensechte boom. 

Opeens bedachten we dat de boom in de klas wel héél kaal was... Gelukkig had Dribbel ook aan kerstversiering gedacht! Ook de kleuters brachten heel wat mee dat in onze eigen versierde boom kon hangen. Daarnaast konden we elke dag een pakje openen met nieuwe attributen voor in de boom (lichtjes, een kerstbal, een slinger).

Uiteraard leerden we ook kennismaken met het kerstverhaal. De kleuters genoten er volop van om Maria, Jozef of Jezus na te spelen ;-)!

Het hoogtepunt van het thema was voor veel kleuters het kerstfeestje: we smulden van de heerlijke hapjes die de Jip en Jannekes maakten, dronken een lekker drankje en natuurlijk ... Gaven we ook pakjes aan elkaar! Joepie!

Kijken jullie even mee? Klik op onderstaande foto om het album te bekijken.




Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!