THEMA: Dribbel en de 'wierelwarrel'blaadjes in het bos!


De laatste week voor de vakantie hadden we bezoek in onze klas: wat zat daar nu opeens bij Dribbel in zijn mandje? Dribbel ging héél voorzichtjes dichterbij kijken. Was het een hondje? Of een poesje? Dribbeltje toch... De kleuters die wisten gelukkig beter: het was helemaal geen hondje of poesje. Het is een egel! Zijn naam is Prikje. Prikje de egel kwam eens een kijkje nemen.

Om ons kennis te laten maken met het bos, bracht Prikje allerlei dingen mee voor ons waarmee we leuke dingen konden doen: eikels, blaadjes, een paddenstoel en zelfs een minikabouter. De kabouter mochten we echter niet wakker maken, die komt terug als juf Justine naar de klas komt. Prikje de egel wilde heel graag dat we ook eens een bezoekje bij hem brachten in het bos: de foto's van onze uitstap naar het Sterrenbos kan je in het voorgaande berichtje bekijken. We deden allerlei spelletjes met het herfstmateriaal. De naam 'bolster' vonden we nog een beetje moeilijk... Die werd al snel een 'monster' - om even in het thema Halloween te blijven ;-) - of een 'prikkenbol' of 'stekker'. Al konden we wel goed onthouden dat de bolster eigenlijk het jasje was van de kastanje. 

We leerden dat een egel stekeltjes heeft, maar Prikje was een beetje verdrietig... Zijn rugje is niet stekelig zoals van de andere egels, maar wel lekker zacht. Nu is hij een beetje 'anders'... Dat vonden wij niet erg hoor.. Zo konden we hem natuurlijk veel knuffelen. Vooral Mare, Léonie en Ceriel waren helemaal gek op onze nieuwe vriend! ;-) Ook de andere egeltjes in de klas waren hun stekeltjes verloren, die konden we op allerlei manieren terug helpen aan hun stekels.


Maar hé, wat hoorden we de volgende dag achterin de kast? Hadden we nu alwéér bezoek? Misschien was het wel een andere egel. We keken voorzichtigjes en ontdekten daar een grote spin. De kleuters en Dribbel die waren er een beetje bang van.. Dribbel moest heel hard tieren en verstopte zich onder tafel en achter zijn boekje samen met Prikje. En Wonnie de spin? Die was natuurlijk heel verdrietig... Ze wilde alleen maar komen kriebelen... Voor de kleuters was dit even schrikken, maar al snel sloten ze Wonnie ook snel in de armen ;-). Heel voorzichtjes fluisterden we elk om de beurt eens in de oren van Dribbel en Prikje dat ze niet bang hoefden te zijn van zo'n lieve kriebelspin.

We telden de pootjes van Wonnie, konden zijn acht - wow wat veel - pootjes tekenen op het tekenbord enzovoort. En de volgende dag maakte ze een heel mooi kunstwerk in onze klas... het was een spinnenweb. WAW.
Wil je zien wat we allemaal uitspookten met Wonnie en Prikje in de klas? Dan kan je een kijkje nemen in ons fotoalbum door op onderstaande foto's te klikken.  
Na al dat werken zijn Wonnie, Dribbel en Prikje wat moe geworden.. Gelukkig hebben ze eventjes vakantie om uit te blazen, net zoals onze lieve kleutertjes! Ik wens jullie een hele fijne vakantie! Tot snel, allerliefste Dribbeltjes!














Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!