Thema: kabouters in de klas!


Deze week was onze klas geen gewone klas maar een kabouterklas. We hebben kennisgemaakt met kabouter Wiebelbaard en kabouter Langstaart. Deze twee kabouters zijn de hele week bij ons in de klas geweest om te kijken wat wij allemaal doen. Ook hebben ze gezegd wat zij allemaal doen in hun kabouterbos. 

Op maandagnamiddag hoorden wij iets in de zaal, er was precies iemand aan het huilen. Met zijn allen zijn we op zoektocht gegaan. En wie hebben we daar toen gevonden? Woutertje kaboutertje, deze kabouter was weggelopen uit zijn kabouterbos en hij is terecht gekomen in onze school. Op maandag hebben we een plaatsje gezocht voor Woutertje kaboutertje, zo kon hij bij ons blijven deze week. Toen we dinsdagnamiddag Woutertje kaboutertje terugzagen, toen sliep hij nog. Woutertje kaboutertje vertelde dat ze overdag slapen in het kabouterbos en dat ze ’s nachts wakker worden om te werken. Dan zoeken ze naar eten, naar hout en ruimen ze een beetje op. Op woensdag had Woutertje iets meegebracht! Woutertje vertelde dat hij een raar gevoel had in zijn buikje. Wat zou dat toch kunnen zijn? De kleuters wisten het! Hij had honger. Samen hebben we gekeken in zijn zakje en hij had nootjes mee want dat eet hij graag. Er zat nog iets in zijn zakje, iets met een hele sterke geur! Munt, want kaboutertjes drinken graag muntthee! We hebben met zijn allen muntthee gemaakt en geproefd, mmmm wat was dat lekker! Donderdag heeft Woutertje meegespeeld bij ons in de klas, we hebben onze pinnenmuts afgewerkt, onze grote paddenstoel afgewerkt en natuurlijk ook wat gespeeld in de hoekjes in onze kabouterklas.
Op vrijdag was Woutertje verdrietig, we hebben gevraagd aan Woutertje waarom hij verdrietig was. Hij vertelde dat hij graag terug naar zijn kabouterbos wou. Toen zijn we op het idee gekomen om samen zijn kabouterbos te zoeken. Na een lange wandeling hebben we paddenstoelen gevonden en ook zijn kabouterzus! Woutertje was heel blij dat hij terug bij zijn vrienden en zijn familie was! 

Hij zei ook nog dat hij alle kabouterkleuters heel dankbaar is. Ze zijn zo lief geweest voor hem en hij heeft leuke dingen kunnen doen met hen in de klas!


Dag Woutertje kaboutertje, tot de volgende keer!

Wil je foto's van het thema zien? Dan kan je die bekijken door hieronder op de foto te klikken.




Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!