THEMA: 'Een GROTE vriend voor Klein Konijn'


Op maandag zat niet Dribbel in zijn mand, maar wel een ander vriendje... Dribbel was een beetje bang. Zouden we ons nieuwe vriendje wakker maken? Dribbel durfde écht niet. Gelukkig zijn onze kleutertjes heel wat stoerder. Zij probeerden dit verschillende keren: ze schudden hem wakker en riepen hem wakker .... Maar helaas, het 'diertje' in Dribbel zijn mand bleef verder slapen... Dribbel bedacht samen met de kleuters mogelijke manieren om hem toch te wekken. 


Er hielp niets, tot ze ontdekten welk diertje er precies in het mandje lag. Misschien zou een liedje zingen over een groot en klein konijn wel helpen? En inderdaad hij werd wakker! Maar... hij was helemaal niet zo blij... Zijn kleine vriend 'Klein Konijn' was verdwenen. Dat maakte hem uiteraard heel verdrietig. Met zijn vriend speelde hij buiten op de speelplaats, knutselde hij samen, kon hij kriebelen, kon hij dansen, kon hij overheerlijke soep maken en ook spelletjes spelen... Waar was hij nu naartoe?!


Samen met Dribbel, Jules en de Nijntjes luisterden we naar het verhaaltje van Groot en Klein Konijn. Zo ontdekten we dat Klein Konijn eigenlijk gewoon pannenkoeken gaan bakken was voor al zijn vriendjes... Elke dag lazen we een klein deeltje van het verhaaltje opnieuw en deden we samen met Groot Konijn dingetjes uit het boekje. Misschien kwam Klein Konijn zo wel terug?!


Op dag twee had Groot Konijn weer nieuwe moed: hij was op zoek gegaan naar een nieuwe vriend. En hij had iemand gevonden! Konden de kleuters hem vinden? Ze mochten doorheen de klas gaan zoeken en al snel ontdekten ze ... EEN ECHT KONIJN! We bekeken het konijn, zochten dingetjes die anders zijn dan bij ons enzovoort. En natuurlijk maakte juf in ons haar ook eens een konijnenstaartje!
Maar oei... Op het einde van de dag was Groot Konijn opnieuw verdrietig.. Zijn nieuwe vriend was wel suuuperleuk, maar hij mist nog steeds zijn ander vriendje waarmee hij al die leuke dingen deed. Daarom deden we opnieuw een heleboel dingen samen om Groot Konijn weer blij te maken: we brachten ons mooiste knuffelkonijn mee om hem blij te maken, maakten wortelsoep, ondernamen een heuse zoektocht naar Klein Konijn ... En natuurlijk zorgden we ervoor dat we ook een beetje op Klein Konijn leken door echte konijnenoortjes te knutselen en ons te schminken. Wat was dat leuk zeg!

Daarnaast brachten zowel Wout als Jade een heel leuk konijnenspelletje mee naar de klas: dit speelden we meerdere keren. Wat is het leuk om samen spelletjes te spelen net zoals Groot en Klein Konijn!

Tot slot vonden we Klein Konijn bij onze zoektocht terug. Wat waren we blij! En Groot Konijn? Die was ook heel blij... maar ontdekte dat hij er een heeeeleboel nieuwe vriendjes bij had. Wat fijn om te zien dat de Dribbeltjes zo goed voor elkaar en voor Groot Konijn zorgen! Daarom wilde niet Klein Konijn pannenkoeken bakken op het einde, maar wel Groot Konijn. Zo wilde hij de Nijntjes en Dribbeltjes duidelijk maken dat ze heeeele dikke vriendjes zijn!


Wil je ontdekken hoe we genoten van de komst van Groot Konijn de voorbije twee weken? Dan kan je de foto's bekijken door op onderstaande foto te klikken.











Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!