THEMA: 'Dribbel naar de boerderij!'



Op maandag kwamen we nog wat moe naar de klas. Maar al snel werden we gewekt door een heleboel geluidjes... We zetten onze oren goed open, deden onze ogen dicht en... luisteren maar! De Dribbeltjes herkenden een heleboel geluiden: zo hoorden ze een var.... wat? Een varken?! Wat is dat? Dribbel wist er helemaal niets van.... Maar van waar kwamen de geluidjes? We volgden de richting van het geluid en kwamen uit bij een doosje waarin er een heleboel dieren verstopt zaten. Die (her)kenden de kleuters al hoor.


De dieren vertelden aan juf, Dribbel en de Dribbeltjes dat ze even op bezoek kwamen. Dribbel wilde heel snel mee naar hun huisje. Ze woonden namelijk op de 'boerenhei', neen, de 'boerdewei' of was het 'de boerenklei'.;. Ook juf wist het niet helemaal meer zeker, maar onze Dribbeltjes uiteraard wel. In elk geval wilde Dribbel wel eens zien wat daar allemaal te beleven valt!

Gedurende het thema deden we een heleboel plezante dingen rond het thema: we mochten eens aan stro ruiken en voelen, mochten ermee schilderen in de modder, maakten puzzels van de boerderij, konden in onze levensechte boerderij spelen en de dieren voederen. En... we leerden aan de hand van ons themaliedje zelfs al rijmen: INNEMINNEMOE dit is een ..... KOE! Daarnaast moesten we ook de juiste baby'tjes bij de grote dieren zoeken. We toverden de Dribbeltjes ook om in de verschillende boerderijdieren. Soms waren het hele gekke dieren hoor ;-). We deden echter nog een heleboel meer!

Tot slot mochten we natuurlijk mee op uitstap naar de boerderij van onze dieren. Daar mochten we de koeien aaien, een kijkje nemen op de hooizolder en dit voederen aan de koeien, in het hokje van de kippen en konijntjes gaan kijken, de kippen eten geven ... Wat ging de tijd snel! De Dribbeltjes hadden het een beetje koud, maar kwamen helemaal voldaan terug naar de klas waar we naar de boerderijfoto's keken en nog veel konden spelen.

Nogmaals EEN HELE GROTE DANK JE WEL aan de talrijke chauffeurs en de leuke themaspulletjes! Dit maakte het thema éxtra verrijkend! :-)

Ben je benieuwd naar ons boerderijbezoek of naar onze boeren en boerinnetjes? Dan kan je hier een kijkje nemen in ons fotoalbum. 








Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!