Ballonnetje, ballonnetje ... THEMA: ballen en ballonnen


Dribbel kon maar niet genoeg krijgen van al het feestgedruis rond zijn verjaardag! Vooral de ballonnen (en de taart natuurlijk) konden hem bekoren! Daarom wilde hij nog heel wat meer te weten komen over ballonnen. 

Op een dag stond er opeens een grote doos vol ballonnen in de klas. Dribbel was eigenlijk wat bang, want hij wist helemaal nog niet wat er in zat. We schudden en schudden, maar hoorden niet wat het was... Gelukkig durfden onze dappere Dribbeltjes wel piepen in de doos! En... het waren niet enkel ballonnen, maar ook heel wat verschillende soorten ballen! 

Wat kan je daar nu allemaal mee doen? Dribbel wist er helemaal geen raad mee. Gelukkig konden onze pientere Dribbeltjes al heel goed tonen wat je allemaal kan doen met ballen en ballonnen. We zochten de verschillen en gelijkenissen uit en ontdekten van een bal al snel dat hij rond is en heel goed kan rollen.
Met de knikkers testten we uit of die net zo goed konden rollen als ballen. En wat als we er verf bij deden? Ja hoor, dit lukte ook heel goed!

Later trokken we ook naar buiten om bellen te blazen. En wat bleek? Die waren net zoals ballen ook rond. De kleuters leerden Dribbel hoe hij bellen moest blazen en kon vangen.

Dribbel had de tijd van zijn leven! Vooral het ballenbad en de springbal van onze Victor werden in de klas op luid gejuich onthaald! Joepie!


Zijn jullie benieuwd naar wat foto's van het thema? Klik dan op onderstaande foto om een kijkje te nemen in ons fotoalbum.














Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!