Dribbel op bezoek bij Goudlokje en de 3 beren!



Op een ochtend lag er een heel speciaal boek in de klas op de juffenstoel. Het was een magisch sprookjesboek dat enkel geopend kon worden met toverpoeder. Eenmaal het boek geopend was, ontdekten we daarin het spannende verhaal van Goudlokje: een mooi meisje met prachtige krullen. Ze zag er heel erg lief uit... Maar was ze dat wel?! De kleuters ontdekten al snel dat ze eigenlijk een beetje stout was. Ze maakte de beren boos maar ook verdrietig. Dribbel wilde Goudlokje en de drie beren beter leren kennen. Daarom luisterden we verschillende malen naar het verhaaltje. De kleuters kenden het verhaal door en door. Geweldig om te zien! :-) 

We vertelden het verhaal op verschillende manieren: aan de hand van poppetjes en het zelfgemaakte berenhuis, dramatiseren van het verhaal samen met de kleuters enzovoort! We maakten een echt berenhuis, deden de berendans, bereidden samen met mama beer heerlijke berenpap en maakten ook kennis met de begrippen "groot", "middelgroot" en "klein". 

Maar... op het einde van het thema was Dribbel wel heel erg nieuwsgierig. Zouden ze het huisje van de drie beren echt kunnen vinden?! Hij vond het superspannend! Gelukkig stonden de Nijntjes en de Dribbels ook te popelen om op speurtocht te gaan. Onderweg ontdekten onze speurneuzen heel wat attributen uit het verhaal: een kommetje pap, een bedje met Goudlokje erin ... Daar moesten we telkens een bijhorende opdracht uitvoeren. Zo kwamen we uiteindelijk bij het berenhuisje terecht. En raad eens?! Daar stond echte pap op tafel! De beren waren gelukkig thuis waardoor we heeeerlijk konden smullen van hun heerlijke bereiding. Mmmmmm, wat was dat lekker zeg! :-) 

Benieuwd naar onze speurneuzen die er alles aan doen om Goudlokje en de drie beren te leren kennen? Neem dan gerust hier een kijkje in ons 'berenalbum'! 




Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!