Mmm... lekkere fruitsalade maken ... en natuurlijk ook PROEVEN! :-)


Nadat we al dat lekkere fruit hadden gekocht in de winkel, bekeken we het eerst eens samen met Dribbel en Jules in de klas : hadden we alles van het boodschappenlijstje gekocht? Wat hebben we allemaal? Welke kleur heeft het fruit? We bekeken alle belangrijke eigenschappen van het fruit. 

Maar hé... Had Dribbel niet verteld dat hij speciaal voor ons iets zou maken?! Omdat hij zo blij was dat de kleuters boodschappen wilden doen met hem, was hij het al bijna vergeten...

De volgende dag was Dribbel al heel vlug uit de veren: hij had zich deze keer niet overslapen! Hij had de tafel helemaal klaargezet met echte grote messen, potjes en natuurlijk een fruitmand vol met lekker en gezond fruit. Dribbel wilde samen met ons lekkere fruitsla maken en proeven. Joepiee!

Aan de hand van een stappenplan dat Dribbel voor ons maakte, konden we als echte volleerde 'chefkoks' aan het werk: we volgenden de stapjes heel goed. De eerste twee stapjes hielden natuurlijk in dat we onze handjes en ons fruit moesten wassen. Daarna moest het fruit geschild worden. Het schilmesje was voor juf: zij schilde al het fruit. Daarna mochten wij het fruit in kleine stukjes snijden. En ja hoor: voor één keer mochten wij échte 'grote-mensen-messen' gebruiken om het fruit in kleine stukjes te snijden. Van Dribbel moesten we echter heel voorzichtig zijn hiermee.

Mmmmm, zelfs tijdens het bereiden van de fruitsla zag die er al heerlijk uit! Sommige Dribbeltjes konden het niet laten om tussen het snijden door al eens een stukje te proeven. Op het einde kon de fruitsla eventjes in de koelkast.

Na de speeltijd was het dan natuuuurlijk tijd om te proeven! We konden haast niet wachten... Alle Dribbeltjes begonnen met heel veel zin te proeven. De meeste kleuters vonden het heerlijk en wilden zelfs nog een beetje bij! Maar natuurlijk waren er ook enkele kleuters die na één hapje heel duidelijk beseften wat ze aan het eten waren.

En Dribbel die moest heel hard lachen met de gekke bekken die de kleuters trokken. De kleuters dachten dat Dribbel geen fruit lustte, maar toen nam hij een heeeele grote hap en dan bleef hij opeens eten! Tot juf vertelde dat zijn buik heel erg veel pijn zou doen.

Hier kan je zien hoe fijn het was om lekkere fruitsla te bereiden en te proeven!





Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!