Naar het bos met Dribbel en Jules!


Dribbel en Jules hadden het geweldige idee om een bezoekje te brengen aan het bos.
Omdat het herfst is, vonden ze dit het ideale moment. De kleuters waren heel enthousiast en we maakten hier meteen werk van. Natuurlijk mochten we onze laarzen en zakjes niet vergeten. Dribbel wist alleen niet zo goed wat hij allemaal in het bos zou vinden: was het zand? Was het water? Hij had er geen idee van. Gelukkig konden de kleuters hem wel een beetje helpen.


In het bos deden we een heleboel leuke dingen: we mochten met onze handen ritselen in de blaadjes en het dan blaadjes laten regenen! Joepie! De blaadjes lagen overal. We mochten ze ook met een hele grote parachute in de lucht gooien. Daarna maakten we met de parachute het huisje van de kaboutertjes: we mochten gaan zitten terwijl de juffen en (groot)ouders het huisje een beetje dicht hielden. En natuurlijk mochten we ook op zoek naar herfstschatten: we vonden kriebeldiertjes, nootjes, eikels , kastanjes en heeeeel veel blaadjes. Een egel of eekhoorn zagen we jammer genoeg niet ;-). De kleuters hadden al een vermoeden waarom we die niet gezien hebben: "Kindjes maken misschien wel te veel lawaai?"


Jammer genoeg ging de tijd heel erg snel en was de herfstwandeling zo weer voorbij. Gelukkig mochten onze schatten mee naar de klas. Daar bekeken we nog eens wat we allemaal gevonden hadden om ze daarna mee te nemen naar huis.Want 's avonds waren we heel erg moe van zoveel te wandelen. 


Nogmaals een GROTE dank je wel aan de vele helpende (groot)ouders!!!





Wil je een bezoekje brengen bij ons in het bos? Dan kan je hier enkele foto's bekijken van onze herfstwandeling.

Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!