THEMA: "mmmm... Dribbel eet graag fruit!"


Het thema 'fruit' liep vrijdag alweer op zijn einde.We deden een heeeeleboel leuke dingen met het fruit: we leerden het waarnemen, benoemen, herkennen en natuurlijk ook proeven!

Dribbel was heel blij dat hij al die verschillende soorten fruit had leren proeven door de kleuters. Maar hé, wisten de kleuters wel dat je fruit kon drinken?!
Het verschil tussen een mandarijn en appelsien konden we nog moeilijk zien: we leerden dat een mandarijn klein is en een appelsien groot, maar dat ze wel allebei hetzelfde kleurtje hebben. We moesten ze sorteren en de appelsien... die konden we ook uitpersen!

Dribbel had een 'speciaal machientje' om appelsienen uit te persen meegebracht. Maar wat was dat gek: het ene toestelletje deed het helemaal vanzelf en bij het andere moesten we zelf ronddraaien met de appelsien. En op het einde mochten we natuurlijk ook eens proeven.

Wil je zien hoe wij zelfgeperst fruitsap gemaakt en geproefd hebben? Of wil je andere foto's van het thema zien? Dan kan je onder de foto's klikken om meer te zien.




                          Klik hier om meer te zien!

Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!