Naar de Spar met Dribbel!




Op de eerste dag van ons nieuwe thema, kwam Dribbel supertrots met een supergrote winkeltas binnen in de klas. Hij had boodschappen gedaan! Hij wilde samen met de kleuters iets heel lekker en gezond maken. Maar hé? Waar waren al zijn spullen gebleven?


Had juf ze misschien verstopt? Of hadden de kleuters Dribbel gefopt? Samen met Dribbel keken we op, onder, naast de stoel en bank, achter de kast... Overal!We keken zelfs in de vuilnisbak! Maar nergens vonden we zijn boodschappen terug...

Opeens ontdekten de kleuters iets in de zak van Dribbel... Daar zat een SUPERGROOT gat... Alleen het boodschappenlijstje was blijven zitten. Dribbel was zijn boodschappen verloren zeker? Wat was hij verdrietig...

De kleuters hadden het idee om samen met Dribbel opnieuw de juiste boodschappen te kopen aan de hand van het boodschappenlijstje. Wat zijn ze toch lief :-)... Dribbel zijn traantjes waren meteen gedroogd.


We vertrokken zo snel we konden want Jules van de Nijntjes had - heel toevallig - ook heel veel gezonde boodschappen nodig: de klaspoppen waren allebei op zoek naar lekkere, gezonde fruitsoorten.

In de winkel zelf leek het alsof meneerAndré - jaja, net zoals André van onze klas, merkten de kleuters op - ons verwachtte. Hij had Dribbel natuurlijk al boodschappen zien doen. We vroegen aan André om ons te helpen aan de fruitsoorten en telden zelf het aantal stipjes bij het stukje fruit. Natuurlijk moesten we ook 'dank je wel' zeggen. We bekeken het fruit ook even kort: welke kleur heeft het stukje fruit? Hoe ziet het eruit? Heeft een ananas ook een steeltje? Hoe noemen we de 'poep' van de appel ook alweer?

Daarna namen we een kijkje in de andere rekken: vonden we alleen gezonde dingen? Welke dingen waren gezond en welke ongezond? Wat konden ze dit goed zeg!

Toen moesten we natuurlijk ook nog betalen. Met zijn allen gingen we naar de kassa om al onze boodschappen te betalen. Ziezo, wat kan meneer André dat snel!

En van André kregen we op het einde nog.... een lekker ONGEZOND, maar overheerlijk chocolaatje. Want snoepen mag, maar met mate! ;-) Joepieee, wat was Dribbel gelukkig! Dank je wel lieve Dribbeltjes!

Klik gerust op de foto hieronder indien je benieuwd bent naar foto's van onze uitstap samen met de Nijntjes!








Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!