THEMA: 'Welkom, lieve baby!'



Gedurende de afgelopen twee weken werkten we rond... - hoe kon het ook anders? - DE BABY!
André mocht zopas zijn kleine broer Georges verwelkomen, maar ook andere kleuters heetten niet lang geleden hun kleine broertje of zusje welkom. Mare verwelkomde kleine broer Théo en Yara haar zusje Lize. Daarnaast is er ook een mama in blijde verwachting. Het thema leeft dus volop in de klas!


Toen we in het begin van het thema brainstormden over de baby wisten de kleuters hier dan ook al erg veel over. Dribbel en juf waren heel erg onder de indruk! En Dribbel... Die was een klein beetje jaloers! Hij wilde ook érg graag een klein broertje of zusje :-(. Juf en de kleuters hadden natuurlijk een fantastisch idee: wat als we eens de mama's met een baby'tje op bezoek lieten komen? Of misschien konden we wel eens zelf onze poppenwagen en baby'tjes meebrengen! En zo gezegd, zo gedaan... Wat was Dribbel gelukkig!
Maar opeens werd hij ook een beetje jaloers... Die kleine baby'tjes vragen wel heel veel aandacht... Hij was al een beetje bang aan het worden dat ze hem niet graag meer zagen en liever de baby'tjes in de klas hadden... Maar natuurlijk wel, de Dribbelklas zonder Dribbel dat zou een beetje gek zijn!


We deden een heleboel leuke dingen: we zongen slaapliedjes, bekeken onze foto's en geboortekaartjes, keken naar de doopsuikertjes en maakten fruitpap - die de kleuters trouwens allemaal héél lekker vonden. Enkel Raf zat een beetje beteuterd te kijken naar zijn potje ;-) -, vulden een flesje met echte melkpoeder, stempelden met babyflesjes waarin Dribbel iets heel geks in deed ... Dat mochten we trouwens ZEKER NIET vertellen aan de mama's en de papa's, die zouden niet zo blij zijn. In de flesjes zat er namelijk verf. Maar daar mochten we niet van proeven hoor! De kleuters wisten aan juf te vertellen dat de directeur vast niet blij zou zijn dat dit mocht van haar ;-)...


Tot slot mochten alle Dribbeltjes hun baby een naam geven. Raar maar waar: er zat een Mare tussen, heel veel Annaatjes en ook een Léonie!
Het thema is voorbijgevlogen ... En Dribbel? Die is blij dat de aandacht terug een beetje naar hem gaat, maar stiekem..... zal hij al die lieve, kleine baby'tjes ook wel een beetje missen ;-).
Dank je wel voor de vele kaartjes, doopsuikertjes en foto's! Dit vonden de kleuters echt TOP!
Ben je ook zo benieuwd naar de foto's van dit overweldigende thema? Dan kan je die bekijken door hieronder op de foto te klikken.














Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!