Uitkijken naar Kerstmis! (week 2)



De laatste week voor de vakantie werkten de Dribbeltjes ijverig verder aan hun nieuwjaarsbrief.
Wat moesten we veel werken, zeg! Natuurlijk oefenden we tussendoor ook ons nieuwjaarsversje nog wat in, zodat we dit op nieuwjaar al heel goed zouden kunnen. Naar het einde van de week toe leek dit al héél vlotjes te gaan! 

Daarnaast had juf in de klas voor deze week een kerststalletje gemaakt, zodat we het kerstverhaal zelfstandig konden naspelen. Al gauw wilden alle kleuters dit doen: het liefst wilden ze allemaal Maria zijn :-). Daarnaast kregen de pakjes een plekje onder de kerstboom: we bekeken het papiertje en schudden eens met het pakje om te horen wat erin zou kunnen zitten. Dribbel dacht dat er in elk pakje hondenbrokjes of een hondenhok zaten. Maar de Dribbeltjes wisten wel zeker dat een hondenhok helemaal niet in het papiertje past.

De meeste kleuters keken in het begin van de week al volop uit naar donderdag: dan vierden we een heus kerstfeestje met alle kleuters samen en mochten we de pakjes openen. Wat was dat gezellig! Eerst keken we naar de derde kleuters die het kerstverhaal prachtig naar voor hebben gebracht. De andere kleuters keken heel aandachtig, want het verhaal kenden ze natuurlijk al een beetje.
Daarna speelden we muzikale pak en konden we genieten van een stukje taart. Voor één keer konden we ook eens kiezen wat we wilden drinken. 

In de namiddag konden we wat tot rust komen met de Nijntjes: toen deden we wat relaxatie- en yogaspelletjes en vertrokken we met de trein naar yogaland. Eenmaal we terug in de klas waren, was het pakjestijd! De kleuters kregen elk om de beurt een blinddoek om: zo mochten ze een pakje grabbelen uit het midden. Sommige kleuters vonden het héééél moeilijk om niet te piepen, maar toch slaagden ze er supergoed in ;-).  De kleuters bedankten elkaar uitgebreid door een dikke knuffel te geven en een lieve dankjewel te zeggen. Wat leuk, al die blije gezichtjes!

Benieuwd naar de foto's van deze week? Dan kan je hier de foto's van het volledige thema terugvinden.


Hierbij wens ik jullie nog een deugddoende vakantie en een fantastisch 2018!









Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!