Een doosje van de Sint ...


Op maandag lag er opeens iets in onze kring... WAT WAS DAT NU?! 
Het was een gigantisch grote 'bruine' zak van jute. Die prikte een beetje als we eraan kwamen. Dribbel vroeg aan de kleuters of zij de zak hier misschien hadden neergelegd. Of misschien was het juf wel. Ze is nog maar terug en maakte meteen al een héleboel rommel! Maar neen, hoor... 
Onze gekke Dribbel dacht zelfs dat hij een hondje hoorde blaffen in de zak. De Dribbeltjes en juf wisten helemaal van niets. Hoe kon dat nu?


Opeens ontdekte Wout dat er iets bij lag: het was een brief van Zwarte Piet! 
Daarop stond dat we de spullen van Sinterklaas eventjes mochten lenen tot hij terug naar Spanje moest, maar dat we er wel héél goed voor moesten zorgen. Want anders... zou Sinterklaas ze snel terug komen halen. We bekeken voorzichtig alle spullen uit de zak en besproken ze. We hielden een kort gesprek over Sinterklaas en Zwarte Piet. Wat wisten onze kleuters er al veel van!
Daarna sorteerden en benoemden we alle kledij: welke spullen waren er van Sinterklaas en welke spullen van Zwarte Piet?  En natuurlijk pasten we ze natuurlijk ook eens. Shhhtt, niet verklappen hoor ;-).


Even later kwam er ook een rood doosje binnen in onze klas: daar stond een grote gouden letter 'S' op. Dat was een doosje van Sinterklaas natuurlijk. In het doosje zat een USB-stick die juf in de computer stak. Zo ontdekten we het filmpje van de Sint: hij vroeg ons om verschillende opdrachtjes voor hem te vervullen voor als hij op vrijdag naar onze school kwam. Wat was dat een uitdaging zeg! Pfiew! 

De opdrachtjes waren de volgende:

1. Een supergrote vlaggenlijn maken met alle kleuters van de school
2. Een filmpje maken waarin alle kleuters voorkwamen
3. Een gigantisch kunstwerk maken, waaraan alle kleuters hadden meegewerkt
4. 5 Sintliedjes zingen
5. Het dansje van Sinterklaas kunnen dansen met alle kinderen samen


Ondertussen kwamen de Zwarte Pieten stiekem af en toe eens langs in onze klas zonder dat we hen te zien kregen. Ze waren een beetje verstrooid en lieten gedurende de week heel wat spullen in onze klas achter. Zo ontdekten we op dinsdag een héleboel pluimen van Zwarte Piet: Dribbel had het geweldige idee om ermee te schilderen en te kriebelen .  Op woensdag stond er een schoorsteen om te oefenen om de pakjes erin te gooien. En op donderdag ontdekten we gekleurden lijnen waarmee de Zwarte Pieten oefenen om op het dak te lopen.


Ik ben benieuwd of de Zwarte Pieten de komende week ook weer wat spullen voor ons zullen achterlaten.... Jullie ook?!


Zijn jullie benieuwd hoe hard de kleuters geoefend hebben om échte Zwarte Pietjes en Sinterklaasjes te worden? Dan kunnen jullie hier de foto's van de afgelopen week bekijken. Ze deden het in elk geval SUPERgoed!








Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!