Uitkijken naar Kerstmis! (week 1)



Op maandagochtend stond er opeens iets in onze klas... Het was een grote, groene boom met speciale takjes, maar zonder blaadjes. Deze keer bracht Dribbel hem niet mee, maar wel de mama en papa van Raf. Wat waren we blij hiermee! Dank je wel hoor! Dribbel dacht dat het een appelboom was, maar de Dribbeltjes vertelden hem snel dat dit een kerstboom was. We vertelden honderduit over onze eigen kerstboom thuis. Tof zeg :-)!


We bekeken vervolgens de valse boom in de klas en staken hem in elkaar: welk Dribbeltje was er even groot als de boom? Niemand! Zelfs juf niet. Al snel vonden de Dribbeltjes de oplossing: misschien kon juf ons hoog in de lucht houden om tot aan de top van de boom te komen! We moesten goed kijken naar de kleurtjes en dan een takje zoeken die hetzelfde bolletje had. Zo kreeg onze boom telkens meer takken. Wat was dit veel werk.

Natuurlijk bekeken we ook de echte boom in de kleuterzaal: we mochten ook eens voelen aan de takjes en ontdekten dat dit wat prikt. Vervolgens had Dribbel het idee om met de takjes een mooi kunstwerk te maken. Wat was dit gek: schilderen met sparretakjes!


De dagen daarop bracht Dribbel telkens iets mee waarmee we iets konden doen: met de slingers konden we dansen en in de boom hangen, de ronde kerstballen konden we in de boom hangen en tellen, met de pakjes konden we kijken hoeveel pakjes er naast ons konden liggen enzovoort! Hierbij kwamen een heleboel begrippen aan bod: kerstbal - kerstboom - piek - slinger - lichtjes - sparretak - naalden - haakje - rond - groot/klein - ...

En natuurlijk maakten we ook nog kennis met het kerstverhaal: de popjes kregen opeens allemaal de naam 'Jezus' en de kleuters speelden niet van mama en papa maar wel van Maria en Jozef. 

Wil je al enkele foto's van het thema bekijken dan kan je dit doen door hier te klikken.



Hierbij nogmaals een grote dank je wel voor het grote aanbod aan kerstversiering! Hiermee konden we spelen, knutselen en leuke spelletjes doen. DANK JE WEL!!!


Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!