Thema: Dribbel kijkt uit naar de komst van Sint & Piet


Het is weer zo ver.. De leukste periode van het jaar is weer voorbij... Tijd voor Sinterklaas en Zwarte Piet om terug naar Spanje te vertrekken. Wat jammer... De kleuters genoten namelijk met volle teugen.


Deze week liet Zwarte Piet opnieuw enkele dingen achter in de klas voor onze Dribbeltjes. Zo legde hij puzzels op de stoel van de juf die hij zelf gemaakt had. Maar wat nu? Zwarte Piet was van het dak gevallen met de puzzels in zijn handen, waardoor alle puzzels uit elkaar gevallen waren. Gelukkig konden de kleuters Zwarte Piet helpen door alle puzzels weer correct te maken.


Zwarte Piet zou daarnaast Zwarte Piet niet zijn als hij op tijd en stond eens 'deugnietdingetjes' uithaalt. Zo knipte hij de baard af van de Sint. Hij was natuurlijk héél erg boos. Gelukkig konden wij door met onze handen in scheerschuim te wrijven, de baard van de Sint terugtoveren. Fiew, gelukkig was de Sint weer blij!


We kregen ook van Zwarte Piet wat houtskool, zo konden we net als hem een beetje Zwarte Pietjes worden. Leuk hoor, 'Zwartepietenhanden'!


Eenmaal Sinterklaas en Zwarte Piet terug naar Spanje vertrokken waren, lieten ze nog één iets voor ons na... Zwarte Piet was namelijk heel erg verstrooid geweest en was vergeten om de echte speculaas van Sinterklaas aan ons na te laten. Gelukkig konden wij een kijkje nemen in het geheime recept van de Sintspeculaas: We maakten zelf de authentieke speculaas en konden allemaal een vormpje uit het deeg drukken. En natuurlijk proefden we ook stiekem eens van het deeg ;-).


Om alle foto's van het thema te zien, kan je hier klikken.


 





Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!