Op zoek naar Spiekpietje!


Juf vertelde dat ze op maandag - toen de kleuters al naar huis waren - iemand had zien lopen. Het was iemand héél erg klein die zich aan het verstoppen was in de klas... Iemand die de Sint héél goed kent. De kleuters waren erg verbaasd, maar Gust die wist er alles van! Hij vertelde ons dat het Spiekpietjes waren die zich overal kunnen verstoppen, ook in de klas. Dat doen ze om de Sint te helpen: ze kijken of de kindjes beleefd zijn, lief zijn voor elkaar, goed voor het speelgoed zorgen enzovoort. Natuurlijk zijn de Spiekpietjes SUPERlief! Ze kijken alleen maar. En als de Sint terug naar Spanje vertrekt, dan gaan de Spiekpietjes ook terug.

We luisterden kort naar het verhaaltje van de Spiekpietjes en keken hoe ze er precies uitzagen. Daarna mochten we op zoek. Misschien was het Spiekpietje nog altijd in onze klas? We keken overal: onder de tafel, op de stoelen, tussen de potloden, in de zak van Sinterklaas en zelfs in de schoen van juf! Het duurde eventjes voor we het Spiekpietje vonden, maar daar was hij dan eindelijk! Wat kunnen onze kleuters goed zoeken, zeg! 

Elke dag gaan we opnieuw op zoek naar de nieuwe verstopplaats van ons Spiekpietje. Weten de kleuters nog waar Spiekpietje gisteren zat? Waar zat hij vandaag ook alweer? Waar zou hij zich morgen verstoppen? We voeren er elke dag een kort gesprekje rond. Op deze manier leren de kinderen kort terug- en vooruitblikken.

Dribbel is alvast benieuwd of ze hem maandag ook zo snel terugvinden.... ;-)













Reacties

Populaire posts van deze blog

schoolreis

oma en opa

Nog enkele foto's!